torstai 28. lokakuuta 2010

Kirjallisuutta radioaalloilta: uusi teos ilmestyi


Kustannusyhtiö Kustannuskynnys
 
Lehdistötiedote 28.10.2010
heti julkaisuvapaa


Kirjallisuutta radioaalloilta: uusi teos ilmestyi
 
Joensuussa on julkistettu teos kirjan synnystä, vastaanotosta ja kritiikistä. Kirjana kämmenellä, kirjallisuuskritiikkiä radioaalloilla, on joensuulaisen kirjailija-kriitikko Kari Tahvanaisen kokoama teos.

Radioaalloilla esitettävä kirjallisuuskritiikki häipyy usein taivaan tuuliin, kohti toisia aurinkokuntia, toisin kuin lehtien painetut vuosikerrat. Teokseen onkin koottu kirjallisuuskritiikkiä radioaalloilta, Iskelmä Rex –radiokanavan kirjallisuusohjelmasta vuosikymmenen ajalta. Kari Tahvanainen on toimittanut radion kirjallisuusohjelmaa ja kertoo teoksessa myös omasta radiohistoriastaan, joka sai alkunsa dx-kuuntelusta.

Äänessä on teostensa kautta kirjailijoita omakustantajista kirjallisuuden valtavirralle. Teos sisältää 66 kirja-arvostelua. Näköalaa kirjallisuuteen laajentavat kirjailijahaastattelut, joissa työstään ja teostensa vastaanotosta sekä lukemisharrastuksestaan kertovat Klaus Elovaara, Raino Harinen, Erkki Väisänen, Veikko Huotarinen, Pirkko Hänninen, Tapani Kinnunen, Terhi Rannela, Marja-Leena Tiainen ja Eeva Tikka.

Teos valottaa samalla kirjallisuuskritiikin tehtäviä ja kustannusmaailman nykytilannetta sivuten muun muassa sähkökirjan markkinoille tulemista.

Kirjana kämmenellä on Kari Tahvanaisen kahdeksas teos. Kirjailija on aiemmin julkaissut runo- ja novellikokoelmia.

Lisätietoja:

Kustantajalta:

Kirjailijalta:
Kari Tahvanainen
kirjailija, kriitikko, YTM